Joanina Rantala ╱  Valokuvaaja
Tunnelma, ihmiset & yhteys
Kotistudio: Kangasala, Pirkanmaa
Kuvausalue: Suomi & Euroopan maat

"Yhdessäolomme lomassa näen ja tallennan kameralleni arvokkaita, ajattoman kauniita hetkiä. Niitä on tarjolla jatkuvasti, ne täytyy vain huomata. Tapani kuvata on sopiva sekoitus dokumentaarista ja ohjattua valokuvausta." 

╱ ╱ ╱ ╱ ╱ ╱ ╱ 

Rakkauteni valokuvaamiseen on saanut alkunsa rakkaudestani kuviin. Ajatuksia ja tunteita herättäneet kuvat kirjoissa, lehdissä ja vanhempieni kotialbumeissa ovat saaneet minut katselemaan maailmaa ja sen ilmiöitä linssin läpi jo lapsuudessani. Muistan, miten kuvat tärkeistä ihmisistä tuntuivat aarteilta jo silloin. 

Teini-ikäisenä kuljettelin ensimmäistä järjestelmäkameraani milloin missäkin ihmisten keskellä. Olin niin innoissani siitä, kun sain tallennettua kuviin visuaalisuuden lisäksi jotain syvempää. Se ei vuosien kuluessa ole muuttunut. 

Monenlaiset kuvausaiheet kiinnostavat minua, mutta intohimo ihmisten, ihmisten välisen yhteyden sekä ohikiitävien hetkien kuvaamiseen on seurannut läpi elämäni. Kuvaan myös luonnossa ja puutarhoilla, mutta luontokuvauksen maailmaan olen löytänyt varsinaisesti vasta viime vuosina. Luonto näkyy vahvasti myös henkilökuvissani ja tällä hetkellä kuvaankin lähinnä miljöössä. Haaveilen kuitenkin myös omasta kotistudiosta, jonne voisin pyytää ihmisiä kuvattavaksi ja kahville.. Ja itseasiassa, pian voimmekin tavata näissä merkeissä Kangasalan Pikonlinnan alueella. En malta odottaa!<3

Valokuvaan täydestä sydämestä ja ilosta käsin. Pyrin kuvillani tuomaan esille sitä onnea, mikä myös tavallisilta tuntuvissa hetkissä on kätkettynä. Valolla, liikkeellä ja muodoilla leikittely, ihmisten eleiden ja tunteiden poimiminen sekä hienojen kuvakulmien etsiminen ovat keinojani tarinan kertomiseen. 

Yhdessäolomme lomassa näen ja tallennan kameralleni arvokkaita, ajattoman kauniita hetkiä. Niitä on tarjolla jatkuvasti, ne täytyy vain huomata. Tapani kuvata on sopiva sekoitus dokumentaarista ja ohjattua valokuvausta.

Minulle on merkityksellistä, että kuvista välittyy autenttisuus ja käsinkosketeltava tunnelma. Tämän vuoksi tarjoan vain kiireetöntä kuvauspalvelua. Pidän myös hyvin tärkeänä sitä, että teidän on hyvä ja helppo olla kuvaustilanteessa. Saatte siis tulla kamerani eteen juuri sellaisena kuin olette ja voitte luottaa siihen, että minä ohjaan. Mitään ei tarvitse osata. Ajattelen myös, että kuvauksissa kuuluu ehdottomasti olla hauskaa! :) 

Vietetään siis mukava ja mieleenjäävä hetki yhdessä, samalla valokuvaten tunnelmallisia valokuvia teidän elämästä ja yhteydestä.  

Lämpimästi tervetuloa kuvattavaksi! Kuulen mielelläni kaikista toiveistanne kuvien suhteen, jos niitä on. Ei tokikaan tarvitse olla! Voitte huoletta jättää myös kuvauksen alustavan suunnittelun minulle. 

Joanina

Kuva: Julius Köykkä
Edit: Me
All content Copyright © 2024 Joanina Rantala Photography
Back to Top