Joanina Rantala | Valokuvaaja
Tunnelma / ihmiset / yhteys
Kangasala, Pirkanmaa | Finland

Rakkauteni valokuvaamiseen on saanut alkunsa rakkaudestani kuviin. Ajatuksia ja tunteita herättäneet kuvat kirjoissa, lehdissä ja vanhempieni albumeissa ovat saaneet minut katselemaan maailmaa ja sen ilmiöitä linssin läpi ja opettelemaan valokuvaamista.

Teini-ikäisenä kuljettelin ensimmäistä järjestelmäkameraani milloin missäkin ihmisten keskellä. Olin niin innoissani siitä, kun sain tallennettua kuviin visuaalisuuden lisäksi jotain syvempää. Se ei vuosien saatossa ole muuttunut. 

Monenlaiset kuvausaiheet kiinnostavat minua, mutta intohimo ihmisten, ihmisten välisen yhteyden sekä ohikiitävien hetkien kuvaamiseen on seurannut läpi elämäni. Kuvaan paljon myös luonnossa, mutta luontokuvauksen maailmaan olen löytänyt varsinaisesti vasta viime vuosina. Luonto näkyy vahvasti myös henkilökuvissani ja tällä hetkellä kuvaankin lähinnä miljöössä. Haaveilen kuitenkin myös omasta studiosta ja se onkin tekeillä kotiimme Kangasalan Pikonlinnaan. 

Valokuvaan täydestä sydämestä ja ilosta käsin. Pyrin kuvillani tuomaan esille sitä onnea, mikä myös tavallisilta tuntuvissa hetkissä on kätkettynä. Valolla, liikkeellä ja muodoilla leikittely, ihmisten eleiden ja tunteiden poimiminen sekä hienojen kuvakulmien etsiminen ovat keinojani tarinan kertomiseen. 

Minulle on merkityksellistä, että kuvista välittyy autenttisuus ja käsinkosketeltava tunnelma, siksi tarjoan vain kiireetöntä kuvauspalvelua. Yhdessäolomme lomassa näen ja taltioin kameralleni arvokkaita, ajattomia hetkiä. Valokuvat kertovat elämänvaiheistamme ja vaikuttavat meihin. Niiden kautta pääsee erityisellä tavalla käsiksi menneeseen. 

Kuvauksen aikana pääsemme useimmiten nauttimaan metsän rauhasta, veden liikkeistä ja aaltojen kohinasta sekä pehmeän iltavalon upeista sävyistä. Miksei myös kaupungin elosta? Ota yhteyttä ja jutellaan lisää, jos etsit kuvaajaa ja koet, että minä voisin auttaa. Toteutetaan sinun/teidän kuvausvisioitanne tai yhtälailla, voit antaa minulle vapaat kädet. Tervetuloa kuvattavaksi!  

-Joanina-

Kuva: Julius Köykkä
Edit: Me
All content Copyright © 2023 Joanina Rantala Photography
Back to Top